10–16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Görme Engelliler Derneği ve CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı olarak 16 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Atatürk Anıtı Meydanı’nda düzenlediğimiz farkındalık etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.
7’den 70’e çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılım sağladığı etkinlikte, görme engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledik. Katılımcılar, görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı güçlükleri deneyimleyebilmek amacıyla hazırlanan engelli yürüme parkurunu kullandı; gözleri kapalı penaltı atma ve gözü kapalı dans etkinlikleriyle empati kurma fırsatı buldu.
Etkinlik alanında kurduğumuz bilgilendirici stantta, görme engellilik ve erişilebilirlik konularına dair materyaller yer aldı. Ziyaretçiler bu materyalleri inceleyerek konu hakkında bilgi edinme imkânı buldu.
Ayrıca standımızda, erişilebilirlik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Sinemis ÖZDEMİR tarafından hazırlanan karikatür de sergilendi. Karikatür, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı ve erişilebilirlik konusundaki farkındalık mesajını güçlendirdi.
Derneğimiz Yönetim Kurulu üyelerinden Adem SEVİNDİK’in bağlama dinletisi de gerçekleştirdiğimiz etkinlikler arasında yer alırken canlı müzik performansı etkinliğe ayrı bir anlam ve renk kattı.
Gün boyunca devam eden müzik dinletileri ve çeşitli etkinliklerle birlik, dayanışma ve sosyal katılım duygusu pekiştirildi. Katılımcılarla birlikte, görme engelli bireylerin toplumun her alanında aktif bir şekilde var olduğunu bir kez daha görünür kıldık.
Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak, bu tür etkinliklerle hem farkındalığı artırmaya hem de erişilebilir ve kapsayıcı bir yaşam için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.
